Telefoonnummer

06 -45726512

E-mail

praktijkmariekebekkering@live.nl

Openingstijden

Ma-za: 10:00-16:00 Di: 10:00-21:00

ARUN Conscious Touch – Aanraking als inter-actieve meditatie

ARUN Conscious Touch is liefdevol gewijd aan de voortdurende evolutie van creatieve menselijke aanraking. Deze “Touch-based Healing” is een visie die Anasha en Anubuddha in 1994 voort hebben gebracht uit de leer van Osho. ARUN Conscious Touch is puur meditatief gericht, waardoor je in contact kunt komen met een stille ruimte en het oog kunt richten op het centrum van je wezen, naar je essentie. Het is het delen van meditatie … dat gebeurt tussen degene die “geeft” en degene die “ontvangt”.

We gebruiken aanraking om gezondheid, flexibiliteit en gevoeligheid te bevorderen; het lichaam herstelt zichzelf en brengt je een nieuwe visie, geeft energie aan je dagelijkse leven en het bewustzijn verruimt waardoor innerlijke observatie mogelijk wordt.

ARUN erkent dat je lichaam en bewustzijn een levende organische eenheid zijn. Geworteld in een diepe waardering en respect voor het menselijk lichaam, voedt ARUN zowel liefde als bewustzijn. De ARUN-visie observeert en onderwijst dat “alle leven beweegt door aanraking”, en dat wij allen in essentie “aanrakende wezens” zijn. Door ARUN Conscious Touch kan je ervaren dat je lichaam een groot wonder is in het bestaan, en dat je eigenlijk een “vibrerend bio-elektro magnetisch veld van energie, doordrenkt met bewustzijn” bent.

Wat kan ARUN Conscious Touch voor je betekenen?

Je voelt je naderhand veelal geaard, ontspannen en energiek. Spierspanningen, pijnen en energetische blokkades hebben de kans om los te laten en te verdwijnen. Of ze kunnen in eerste instantie juist waarneembaar en bewust worden en daardoor schijnbaar sterker worden, afhankelijk van het moment waarop jij je in het leven bevindt. Naast dat ARUN een plezierige ervaring is, is het ook diep helend terwijl het een energetische stroom en expansie ondersteund.

De voordelen van ARUN Conscious Touch zijn:

  • Bewustwording van de natuurlijke meditatieve ademhaling, die automatisch onze ademhalingscapaciteit versterkt en verruimt.
  • Vermogen om geest, emoties, sensaties en gevoelens te observeren.
  • Harmonisatie van innerlijke energetische anatomie.
  • Opnieuw verbinden met ons eigen lichaam.
  • Spanning loslaten en bevrijding van pijn.
  • Hoe te mediteren terwijl je aangeraakt wordt.
  • Zeg maar dag tegen stress en onvervulde verwachtingen.
  • Voel de vreugde van het leven ….

Wat gebeurt er tijdens ARUN Conscious Touch?

Touch-based healing betekent healing door aanraking. De aanraking gebeurt op een veilige, compassievolle en vertrouwelijke manier die lichaam en geest helpt ontspannen, en het innerlijk bewustzijn verruimt. Zowel ik -als gever- en jij -als ontvanger- blijven aanwezig in het moment en als wat er in onszelf gebeurt.

Ik gebruik een verscheidenheid aan aanrakingen, zoals neutrale ‘luisterende’ aanrakingen, schudden en schommelen, dynamische of ingehouden diepe drukken, rekoefeningen, de eigen ademhaling als aanraking, en meer. We richten ons samen op je natuurlijke ademhaling, het bewustzijn van botten, de oceanische beweging van het craniosacrale systeem.

Als een rode draad door als sessies loopt de aanraking van ‘Metta’, of liefdevolle vriendelijkheid in de woorden van Boeddha. Observeer je innerlijke wezen met een houding van onvoorwaardelijke acceptatie, zonder ook maar iets te willen veranderen. Beoordeel, analyseer of vergelijk de spanning niet: laat je lichaam voelen, wat perfect is zoals het is. Wees getuige hiervan.

The body is the door, the body is the steppingstone to the inner consciousness – and our body is always in the present. Anubuddha

ARUN is geïnspireerd door traditionele Thaise massage, Alexander Techniek, Rolfing, Diepe Weefsel Massage, Trager Benadering, Feldenkrais Methode, Polariteitstherapie, Craniaal Sacraal Therapie, Acupressuur, Middendorf Adem, Osteopathie, en meer.