Telefoonnummer

06 -45726512

E-mail

praktijkmariekebekkering@live.nl

Openingstijden

Ma-za: 10:00-16:00 Di: 10:00-21:00

Wat kan ontspanningsmassage voor je betekenen?

Een ontspanningsmassage houdt in dat je je door middel van ween massage ontspant. Ik nodig je uit om mijn handen bij de massage te volgen en daardoor uit je hoofd en in je lichaam te komen en je lichaam steeds verder te ontspannen.

De massage heeft een kalmerende en rustgevende werking. Je ademhaling wordt dieper, spieren en bindweefsel worden soepeler, je lichaam wordt beter doorbloed, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er is verbetering van de stofwisseling. Ook de subtiele spanning dien je in je huid vasthoudt ontspant, dit geeft een gevoel van opening en verruiming.

Door massage neemt het hormoon oxytocine toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft. Het verlaagt de hartslag en bloeddruk, de spieren ontspannen terwijl; de doorbloeding in andere organen toeneemt, waardoor ook de spijsvertering weer goed op gang komt. Oxytocine verhoogt ook de pijndrempels en remt angst. Het maakt je hierdoor beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Dit gevoel van veiligheid en verbondenheid zorgt voor de aanmaak van endorfine, en dat zorgt er weer voor dat er ook in je hersenen processen gaan plaatsvinden die je geluksgevoel bevorderen.

Vanwege de gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding helpt massage om uit de negatieve spiraal van chronische stress te komen. Bij regelmatige massage kan het positieve effect dat hierboven beschreven is, weken aanhouden.

Wat is ontspanningsmassage met Rebalancingtechnieken?

In mijn praktijkruimte overleggen we eerst of er gebieden zijn in je lichaam die extra aandacht vragen. Daarna mag je lekker gaan liggen op de massagetafel. Ik help jou en je lichaam om je te laten dragen door de tafel. Daarna begin ik met de massage door je intuïtief aan te raken daar waar je lichaam er het meeste om vraagt. Rekening houdend met de gebieden in je lichaam waar je wat extra aandacht kunt gebruiken. Je hele systeem zal door de aanraking meer en meer ontspannen en tot rust komen.

De visie van Rebalancing is dat de kwaliteit van de massage niet alleen gaat over mijn technische vaardigheid maar ook over mijn vermogen om helemaal bij jou aanwezig te zijn en met aandacht aan te raken. Het is een accepterende aanraking, een gevoel dat je helemaal goed bent zoals je bent. Dit zorgt voor rust en ontspanning zin je hele wezen.

Gevoel

Tijdens een massage kan het gebeuren dat je ineens wordt overspoeld door emoties. In mijn praktijk mag elk gevoel er helemaal zijn. Je hoeft je dus nooit voor je gevoel te schamen; het geeft alleen aan dat bepaalde opgekropte emoties en of blokkades loskomen en je energie weer gaat stromen. En dat is eigenlijk heel positief, want daarna voel je je altijd beter.

Belangrijk is dat je je op je gemak voelt en dat je je echt kunt overgeven aan dit moment van rust en ontspanning voor jezelf. Dat je de touwtjes uit handen geeft en letterlijk even de controle overgeeft aan een ander. Ook al kan dit eng lijken, het bevordert de werking van de massage ten zeerste. Het is zalig om even niet alles onder controle te moeten hebben en alleen maar even te genieten. Na een heerlijke massage waarin je jezelf echt overgeeft kun je de hele wereld weer aan en voel je je als herboren.

Een ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij massageolie gebruikt wordt. Ik maak gebruik van natuurlijke en ontspannende olie. Houdt er rekening mee dat de behandeltijden inclusief kleedtijd zijn.

De kosten voor een ontspanningsmassage zijn

  • 90 minuten € 85,-
  • 60 minuten € 55,-
  • 45 minuten € 45,-