Telefoonnummer

06 -45726512

E-mail

praktijkmariekebekkering@live.nl

Openingstijden

Ma-za: 10:00-16:00 Di: 10:00-21:00

Waarom Rebalancing?

Misschien herken jij het, dat je veel in je hoofd zit en vaak niet meer bewust bent van wat je voelt in je lichaam. Het kan dan zijn dat je de balans verliest tussen spanning en ontspanning. Dit kan allerlei klachten geven zoals:

  • hoofdpijn
  • depressiviteit
  • schouder-, nek-, rugpijn
  • niet lekker in je vel zitten
  • vermoeidheid, onzekerheid, lusteloosheid
  • burn-out, stress, energiegebrek, piekeren
  • vastlopen in relatie(s) of werk
  • moeilijk verwerken van pijn of verdriet
  • het niet meer weten, en onbestemd gevoel

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is lichaamswerk gericht op bewustzijn, zelfinzicht en het herstellen van de natuurlijke balans van je lichaam. Het helpt je om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Het brengt je zogezegd naar een nieuwe balans. Deze verandering kan ontstaan door met aandacht de lichamelijke gewaarwordingen te doorvoelen.

Bij Rebalancing wordt uitgegaan van het principe dat lichaam en geest één geheel zijn (holistisch). Niet alleen de fysieke spanning in het lichaam wordt aangeraakt, maar ook de geestelijke spanning.

Mensen slaan vaak (onbewust) ervaringen en emoties – die op dat moment lastig te ervaren zijn – als spanning op in het lichaam. Door ze te ontkennen of er juist aan te hechten verstarren spieren en weefsels. Door te identificeren met onze ervaringen is er ook sprake van geestelijke verstarring. Er ontstaan patronen die ons beperken. Rebalancing leert je te voelen wie je bent en wat je wilt. Het helpt je het contact met jezelf te verdiepen. Niet door te praten over je verhaal, maar door te voelen. Je wordt je bewuster van je gevoelsleven en krijgt inzicht in de patronen die je beperken. Je hoeft je gevoelens niet meer vast te houden. te onderdrukken of je erdoor te laten verkrampen.

Door bewust aanwezig te zijn in het lichaam – en minder te denken, zelfs het denken slechts als hulpmiddel voor het voelen te gebruiken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar je innerlijke wereld, naar zelfinzicht. Als je hierin kunt ontspannen, dan kom je in contact met de vitaliteit en vrijheid die in je zit.

Wat kan Rebalancing voor je betekenen?

Met Rebalancing krijg je zicht op vastgehouden spanning, je gedachten en emoties en ervaar je weer hoe je kan ontspannen. Je leert minder te piekeren, beter te voelen en te luisteren naar je lichaam. In je lichaam zijn geeft je bedding, houvast en ontspanning. Zodat je je weer kunt verbinden met jezelf, de ander en het leven om je heen.

Rebalancing zorgt ervoor dat je in je lichaam meer je oorspronkelijke vitaliteit en soepelheid voelt. Je leert vertrouwen op je eigen wijsheid en het wordt steeds gemakkelijker om met emoties en lastige situaties om te gaan. Je kunt weer meer innerlijke rust, ruimte, flexibiliteit, kracht, helderheid en vitaliteit ervaren in je dagelijkse leven. Het geeft een ervaring van welzijn, verandert onze gewaarwording en opent nieuwe dimensies.

In mijn praktijk leg ik hiervoor de basis tijdens de Rebalancingsessies.

De sessie

Bij Rebalancing wordt gewerkt met individuele sessies. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is altijd volgens afspraak.

Er is aandacht voor zowel de fysieke als de emotionele aspecten. Daarbij raak ik je contactvol aan met aandacht voor wat er is. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals spier- en weefselmassage, strekkingen, dynamische gewrichtsontspanning en beweging. Soms is de aanraking zacht en subtiel.

Naast aanraking begeleid ik je met zelfonderzoek, bewustwording, lichaamsanalyse, stilte. ademhalingstechnieken en diverse vormen van meditatie.

De sessie vindt plaats in respect, veiligheid en vertrouwen en dat maakt het mogelijk je te openen voor wat er in jezelf speelt en gezien wilt worden.

Het aantal sessies dat je nodig hebt is heel persoonlijk en afhankelijk van je situatie. Omdat gevoel zich langzaam ontvouwt beveel ik vaak het ervaren van een aantal sessies aan.

Meestal zul je het effect na afloop van de sessie direct ervaren. Het kan zijn dat je je moe voelt, verdrietig of juist heel energiek. Na enkele sessies kun je steeds meer voelen en toelaten wat er in je leeft. Dit heeft ook met leren vertrouwen te maken. Je lichaam heeft doorgaans enkele sessies nodig om meer te gaan voelen, lost te laten, inzichten te krijgen, te gaan integreren en een nieuwe balans te vinden. Een complete behandeling bestaat daarom vaak uit meerdere sessies.

Ik ben aangesloten bij Rebalancing Nederland, de beroepsvereniging voor Rebalancers.

De kosten voor een sessie bedragen

  • 90 minuten € 85,-